Самые новые шаблоны Joomla на нашем сайте.
Красивые Шаблоны Joomla 2.5

Meindert van Rumpt - Manueel-orofaciaaltherapeut

Игровые шаблоны DLE
Самая быстрая Диета

Meindert W. van Rumpt (1958) heeft sinds 1983 achtereenvolgens fysiotherapie, manuele therapie, craniomandibulaire disfuncties (orofaciaal fysiotherapie) , myofasciale pijnsyndromen, dry needling technieken bij myofasciale pijnsyndromen bestudeerd.

Hij heeft sinds 27 jaar een eenmanspraktijk aan het Sweelinckplein 62 in Den Haag en houdt een dag in de week praktijk in de kliniek voor tandheelkunde in Rijswijk, waar hij met tandarts-gnatholoog Kya Wabeke een nauwe samenwerking heeft en met Henk Sulkers, tandarts-gnatholoog van het Haga ziekenhuis in Den Haag, alsmede met de afdeling kaakchirurgie.

Zie voor meer informatie www.praktijkvanrumpt.nl.

Het bio-psychosociaal model ligt aan zijn werkwijze ten grondslag.
De bijzondere plek die de OFT kan invullen binnen de inter- en multidisciplinaire samenwerking wordt mede bepaald door de bekendheid met zijn specifieke expertise en domein.

Leerdoelen in de bijdrage in de cursus

  • Inzicht in Pijnklachten in het hoofd-halsgebied, bewegingsstoornissen van de onderkaak, geluiden in het kaakgewricht zijn de hoofdsymptomen van TMD. TMD levert een gevarieerd klinisch beeld op; het wordt gekarakteriseerd door een aantal symptomen die wisselen in ernst en samenstelling. Uitgebreid wordt ingegaan op onbekende pijnklachten in het hoofd-halsgebied. Bij persisterende nek-en hoofdpijnklachten waarvoor geen andere oorzaken zijn gevonden, dient de fysiotherapeut rekening te houden met een mogelijke invloed vanuit het kauwstelsel.
  • Het myofasciaal pijnsyndroom wordt besproken, waarbij wordt ingegaan aan de hand van de werken van Travell en Simons op de spieren van het hoofd-hals-nekgebied; hun pijnpatroon, aanvullende symptomen, activatie van trigger points, uitgangshouding en techniek van dryneedling. 

Dry needling links

Bekijk hier handige links met betrekking tot Dry Needling en onze cursussen op het gebied van:

Afgestudeerden

Dry Needling wordt steeds meer toegepast in Nederland: reeds 1000 cursisten gingen u voor! Bekijk hier welke fysio- sport- en manueel therapeuten gespecialiseerd zijn in Dry Needling en die gecertificeerd zijn door de Opleiding Dry Needling Systems. Erkend door het KNGF. Registers: Algemeen Practicus en Sportfysiotherapie en of Keurmerk Fysiotherapie

Bekijk afgestudeerden

Dry needling cursus

Sept- nov 2022 Amsterdam

  • Deel I:    8/ 9/ 10 sept
  • Deel II:      23/24 sept
  • Deel II:         7/8 okt
  • Examen:         11 nov

Schrijf je nu in!

 

Contact

Dry Needling Centre Amsterdam 
Opleiding en Praktijk

Keienbergweg 93

1101GE Amsterdam

Tradepark Zuidoost

Tel.: 06 - 18885321
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.myopain.nl

Meer contactinfo