Dry Needling Cursus voor Podotherapeuten

 

Cursus

(In samenwerking met KIPZ Kennisinstituut Podotherapeutische zorg)

Scholingsprogramma :

De Dry needling interventie is een innovatieve vorm van behandelen voor fysiotherapeuten en podotherapeuten. Deze interventie vormt een onderdeel van de totale behandeling, vaak ingezet bij (langerbestaande) klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Bij deze interventie wordt er gebruik gemaakt van dunne steriele acupunctuurnaalden, waarmee triggerpoints in dysfunctionele of pijnlijke spieren effectief en snel kunnen worden behandeld.

Klachten van de onderste extremiteit en voet komen frequent voor en is een reden om de fysiotherapeut of podotherapeut te consulteren, in toenemende mate is er aandacht voor multidisciplinaire aanpak.

In deze cursus worden de mogelijkheden aangeleerd om triggerpoints en triggerzones te herkennen en te behandelen middels Dry needling binnen het domein van podotherapie, zoals logesyndromen, achter, midden en voorvoetklachten.

Sinds 2007 is Dry needling binnen de fysiotherapie erkend en opgenomen in het beroepsprofiel. Fysiotherapeuten en podotherapeuten mogen invasief behandelen, mits er geen vloeistoffen worden ingespoten, hier gaat het om de “droge” naaldtechniek.

Doel: Na deze cursus kent de deelnemer de theoretische verklaringsmodellen van Dry needling en kan patiënten met triggerpoints in onderbeen en voet op een methodische wijze diagnisticeren en behandelen middels Dry needling.

Themagebied: Onderbeen- en voetproblematiek

Doelgroep: Geregistreerde podotherapeuten

Aantal deelnemers: Minimaal 12, maximal 20

Zelfstudiebelasting: 8

Aantal contacturen: 32 uur

Aantal contactdagen: 4

Taal: Nederlands

Verhouding praktijk en theorie: 60/40

Certificering: Ja

Accreditatie: ADAP/ NVvp

Kosten: 1295,-

Docenten: J. de Moor / fysiotherapeut en R. Oskam / fysiotherapeut / e.a.

Lokatie: Kennisinstituut Podotherapeutische Zorg Kipz

Adres: Hooge Zijde 17, 5626DC Eindhoven

Aanmelden via Website: https://kipz.nl/

× Wat kan ik voor u doen?